8 Temmuz 2014 Salı

İstanbul-Beyoğlu / Pera Sanat Kitaplığı -İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi



İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Kütüphanesi'nin temel amacı İstanbul'la ilgili herhangi bir konudaçalışma yapmak isteyen araştırmacıların basılı ve elektronik bilimsel kaynak ihtiyacını karşılamak, koleksiyonunu bu hedef doğrultusunda olabildiğince zenginleştirmek ve "kullanıcı dostu"bir kütüphane işlevi görmektir.
Arşivde, yaklaşık 5000 fotoğraftan oluşan "Atatürk ve Cumhuriyet Fotoğrafları Koleksiyonu" ve"Eski İstanbul Fotoğrafları Koleksiyonu"nun yanı sıra,çeşitli gravür ve haritalar; 130 pafta Jacques Pervititch sigorta haritası; 31 pafta Suat Nirven sigorta haritası; Cüney Orhon imzalı 1083 adet müzik notası ve İstanbul'un tarihi ve mimarisine ilişkin yaklaşık 10.000 gazete kupürü yer almaktadır.


İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, Mimar Guglielmo Semprini tarafından XIX. yüzyıl sonlarında Tepebaşı'nda inşa edilen tarihi bir yapıda hizmet vermektedir. Enstitü, ürettiği projeleri destekleyecek sergiler için düzenlenmiş "Galeri"si, "Atatürk ve Cumhuriyet Araştırmaları", "Osmanlı Araştırmaları" ve "Bizans Araştırmaları" bölümlerinin yanı sıra her kesimden okuyucuya açık kütüphanesi ve Bilgi-Belge Merkezi'yle İstanbul'u uluslararası düzeyde temsil etmeyi amaçlayan ve çağdaş bilimsel ölçütlere titizlikle sahip çıkan bir araştırma kurumudur.
Kütüphaneçalışma saatleri:
Pazartesi - Cuma 09.00 - 17.30 
çarşamba 09.00 - 20.00
Cumartesi 10.30 - 17.00 
(Pazar günleri kapalıdır.)

Kütüphane halka açıktır.
Dışarıya kitap ödünç verilmemektedir.

Kaynak ;http://www.iae.org.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder