28 Eylül 2014 Pazar

Sakarya - Taraklı / 2 Asırlık Fenerli Konak Restorasyon Sonrası Kent Müzesi Oluyor ( Taraklı ,Sakarya / Slow City )















Restorasyonuna başlanan yaklaşık 2 asırlık tarihi Fenerli Konak, müzeye dönüştürülecek. 8 köşeli kubbesiyle dikkati çeken konak ,restorasyon sonrasında içinde kente özgü kültürel unsurlar  sergileneceği müze olarak faaliyet gösterecek.
Güney Marmara Bölgesinde Sakarya ilinde  eski İpek Yolu güzergahı üzerinde yer alan Taraklı, uzun tarihi geçmişi ve benzersiz doğasıyla değerli bir ilçedir.Arnavut kaldırımlı dar sokakları, 100’den fazla kayıtlı ev ve konakla önemli bir mimari mirasa sahiptir.
Osmanlı Devletinin kuruluşundan önce, Ertuğrul Gazi zamanında, Osman Bey’in Komutanı Samsa Çavuş tarafından akın düzenlemiş,bu toprakları Osmanlı Beyliğinin topraklarına katılmıştır.
Taraklı, doğa turizmi açısından, eşine az rastlanır yörelerden biridir. Yüz ölçümünün % 60’ı ormanlarla kaplı olan ilçe, coğrafî yapısıyla, bitki örtüsüyle, Tuzla köyünden  başlayan Hark kanyonu ve Magarası, Karagöl Yaylası, Güngörmez Şelalesi, Kemer Köprüsü, Acısu, Hıdırlık Tepesi, Gürleyik Suyu, Belengermesi, Hamza Pınarı, Çile Pınarı, Ak Çeşme ve Çoban Çeşmesi’yle güzel bir Anadolu yöresidir.
Taraklı , özellikle son yıllarda yamaç paraşütü, kanyoning, yürüyüş ve kamp gibi doğa sporları içinde tercih edilen bir yer haline gelmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder