29 Eylül 2014 Pazartesi

İstanbul - Çemberlitaş / Basın Müzesi ve Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi ( Cemberlitas Press Museum and Library )















Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi, İstanbul’da Çemberlitaş’taki tarihi bir binada hizmet veren,Türkiye’nin ilk, dünyanın dördüncü basın müzesidir.
Basın Müzesi'nin salonlarında basın teknolojisinin başlangıçtan bu yana kullanılan Taşbaskı örnekleri, düz baskı makinesi, rotatif tipo entertip, prova tezgahları, giyotin, eski daktilolar, teleksler, telefotolar ücretsiz olarak gezilebilir.

 Basın Müzesi, müzecilik faaliyetleri yanında konferans ve panel, gibi toplantılarla, çeşitli sanat çalışmaları ve değişik seminerler de düzenlemektedir.4 kattan oluşan Müze,hem basın teknolojisine hem de basın - yayın dünyasındaki eserleri içermesiyle dünyadaki benzerleri yönünden oldukça kapsamlıdır.
Basın Müzesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi'nde,basın ve medya konularında yerli ve yabancı çok sayıda en eski ve en yeni (güncel) kitap, 1870’li yıllardan günümüze dergi ve 1830 yılından bugüne çok zengin gazete koleksiyonu bulunmaktadır. 
Koleksiyonlarının tamamına yakınını bağışlardan oluşturan Basın Müzesi Kütüphanesi, “Uzmanlık Kütüphanesi” kapsamına uygun yayınları toplayarak araştırmacılarına sunmayı amaçlamaktadır.
 Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi hafta içi her gün 10.00 – 12.30 / 13.30 - 17.00 saatleri arasında herkese açıktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder