21 Ekim 2014 Salı

Muğla / Marmaris Milli Parkı ( Marmaris National Park )

























Milli Park alanı Muğla ili, Marmaris ilçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yüz ölçümü 29.206 hektardır. 
Sahanın jeolojik yapısı , genel olarak magmatik ve kalker kayaçları ile alüvyon ve yamaç molozlarından oluşmuştur.Kuzey -Batısında yaşlı magmatik kayaların okside olması kızıl renkli görünümlere yol açmıştır.
Milli parkta taban suyu yüksek olan düzlüklerde sığla ağacı toplulukları bulunmaktadır. Alandaki yaygın ağaç türü ise kızılçamdır. Suyun bol olduğu yerlerde çınarlar bulunmakta, güney bakılarda meşelere rastlanmaktadır. Dere yataklarında zakkumlar pembe çiçekleriyle yaz boyunca görülmektedir.Alandaki türlerin 74’ü tehlike sınıfı açısından -Nadir-kategorisinde yer almaktadır. Bilim dünyası için , bu nadir türlerin korunması önem arz etmektedir.
Saha Yaban Hayatı zenginlik içermekte olup özellikle Marmaris -Köyceğiz arasında bulunan ve nesli tükenme tehlikesi bulunan yaban keçilerinin yanı sıra ayı, karakulak,tilki, sincap,gelincik vb. memeli hayvanlara da rastlanmaktadır.
Özellikle doğa yürüyüşü, trekking, dağcılık, bisiklet turu, binicilik turu, avcılık, orman kampı ve jeep safari turları için Marmaris milli parkında uygun alanlar mevcuttur.Ayrıca Milli Park sınırları içinde bulunan yürüyüş yolu toplam 20 km. uzunlukta değişik özellikteki parkurlardan oluşmaktadır. Yürüyüş yolunda atla gezinti, dağ bisikleti, köpekle gezinti ve doğa yürüyüşü parkurları bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder