15 Ağustos 2014 Cuma

Yalova - Çınarcık Teşvikiye Beldesi / Yalova Kent Ormanı ( Yalova City Forest and Erikli Waterfall )













Yalova’ya 29 km. mesafede,büyüklüğü 95 hektar olan Kent ormanınında şelaleler, 2 km. yürüyüş patikası,asma köprü, seyir terasları bulunmaktadır.
  Kent ormanının bulunduğu alanda asli orman ağaçlarından kayın, karaçam, meşe geniş yayılış göstermekte olup, az miktarda kestane, gürgen, dış budak, Akçaağaç, çınar, kızılağaç, ıhlamur, yabani kiraz, yabani erik mevcuttur. 
Çalımsı veya otsu bitkilerden katırtırnağı, yabani sarmaşık, kekik, hiperikum, güzellik çalısı, kocayemiş, pençe çalısı da yetişmektedir.


Bu alanda hayvan ve kuş türleri arasında ayı, yaban domuzu, tilki, sincap, kertenkele, çakal, porsuk, kirpi, tavşan, kaplumbağa, yılan, üveyik, tahtalı güvercin, bıldırcın, çil, karatavuk, sığırcık,  sakarmeke, çulluk, atmaca,  çil keklik, ağaçkakan sayılabilir.     
Kent ormanı içinde ,patika yoldan geçerek ulaşılan şelaleleri fotoğraflamak, Erikli Çifte Şelalelerinde kamp kurmak ve dağ yürüyüşü yapmak mümkün.Ayrıca kent ormanından 2,5 Km mesafede 530 metre rakımda bulunan büyük dipsiz göl ve bu gölden 1,5 Km mesafede 570 metre rakımda olan küçük dipsiz göl çevrelerinde bulunan zengin orman bitki varlığı ve yaban hayatı yönünden oldukça değerlidir.

1 yorum: