17 Mayıs 2014 Cumartesi

Konya/ Selçuk Üniversitesi ,UNESCO Tarafından Dunyada Sualtında Lider Universite İlan edildi. ( UNESCO, Selcuk University has declared the university a leader in underwater work)


































UNESCO, Selçuk Üniversitesi'ni (SÜ) sualtı arkeolojisi alanında yaptığı çalışmalarla dünyada lider üniversite ilan etti.

Üniversitenin denize uzak bir şehirde olmasının, bu alanda gelişmelerine engel olmadığını vurgulayan, öğrencileri yetiştirirken kıyıda bir merkeze ihtiyaç duyduklarını aktaran Gökbel, şunları kaydetti: 


"Antalya'da, Kültür ve Turizm Bakanlığı izniyle sualtı arkeoloji faaliyetlerini de sürdürmemiz nedeniyle Kemer'e yeni bir merkez kuruyoruz. 2. UNESCO Sualtı Arkeolojisi toplantısını bu yıl merkezimizde düzenleyeceğiz. Yakın bir tarihte merkezimiz tamamlanacak. Bu alandaki çalışmalarımızın daha da ivme kazanacağına inanıyorum. Yıllar önce başlayan akademik çalışmalar ve uğraşılar sonucu UNESCO kararını verdi. Liderlik kararını üniversitemize yazılı olarak bildirdi. Dünyada özellikle denizle ilgili bir alanda öncü olmak, lider olmak bizler için büyük gurur vesilesidir. Üniversitemizin bu konuma gelmesinde başta Yrd. Doç. Dr. Hakan Öniz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim." 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder