6 Ağustos 2015 Perşembe

Muğla - Bodrum Mimarlık Kitaplığı Kuruldu













Bodrum Çarşı Mahallesi'ndeki Mandalina bahçeli 100 yıllık ev, aslına zarar verilmeden restore edilerek, 'Mimarlık Kitaplığı' kuruldu.Evin doğal dokusunu bozmadan restore eden Prof. Dr. Suha Özkan,Mimar eşi Yasemin Aysan ile birlikte 48 yıllık meslek hayatları boyunca biriktirdikleri evrak, belge, proje arşivini derleyip mimarlar, mimarlık bölümü öğrencileri ile meraklıların kullanımına sundu.Mandalina bahçeli 100 yıllık ev ,
alt katı ahır, üst katı konut olarak kullanılmış, birinci katından girilen bir yapıydı. Hiçbir özgün parçasına dokunmadan, restore edilip raflar eklenerek, kitaplığa dönüştürüldü. Alt katta biri toplantı salonu ve diğeri büro olarak kullanılacak iki mekan var. Üst katta dört oda herbiri temalar üzerine düzenlendi. Biri Bodrum'a ayırılması düşünülen oda, Bodrum'a ve mahallelerine ait mimari verilerin ve düzenlemelerin yer alacağı bir bölüm olacak.Koleksiyondaki kitapların tamamı 15 bin. Buraya sadece 10 bin kitap 20 bin kadar da belge yerleştirildi. Mimarlık belgesi, çizimler, gravürler, eski yapıtlar mevcut. Bunların içerisinde mimar Vedat Tekin koleksiyonunun tamamı var. 1974 yılında Turgutreis'te yapılan bir araştırmanın tüm belgeleri de bu kitaplıkta bulunuyor.
Mesleki alanda kitap bağışı kabul edecek kitaplık, hafta içi saat 14.00 ile 18.00 arasında randevu sistemi ile herkese hizmet verecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder