31 Aralık 2014 Çarşamba

Kütahya - Tavşanlı / Halil Çavuş Efenin Torunu Evinin Bahçesine Müze Kurdu










Kütahya Tavşanlı ilçesinde yaşayan Halil Tutam, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan askerlerine karşı Kabakçı Efe ile savaşan dedesi Halil Çavuş Efe'den kalan silahları, evinin bahçesine kurduğu ahşap müzede sergiliyor.

29 Aralık 2014 Pazartesi

Antalya - Akseki / Emekli Öğretmen 5000 Kitapla Evinin Bir Bölümünü Kütüphaneye Çevirdi











Antalya Akseki’de köydeki evinin bir odasını kütüphaneye dönüştüren emekli öğretmen, yaklaşık 5 bin kitapla sınavlara hazırlanan öğrencilere ve kitap tutkunlarına yardımcı olmaya çalışıyor.

26 Aralık 2014 Cuma

Kırklareli - Koyunbaba Köyü / Çoçuklar Köylerine Kütüphane Yaptılar













Kırklareli’nin Koyunbaba köyündeki çocuklar, tahtadan 3 metrekarelik kütüphane inşa etti.Çocuklar kütüphanede bir araya gelerek ders çalışıyor, ödevlerini yapıyor. Köydeki 8 çocuk bir araya gelerek, çevreden topladıkları tahtalardan ders çalışabilecekleri bir yer yapmaya karar verdiler.

24 Aralık 2014 Çarşamba

İzmir / Tarihi Konak Doğumevine Müze Oluşturuluyor










İzmir'de 19. yüzyıldan bu yana hizmet veren ve binlerce bebeğin doğumuna tanıklık eden Konak Doğumevi 1. katında tarihi özelliği bulunan tıbbi gereçleri, ilaçları ile Memleket Sağlık Müzesi adı altında sergiye açılacak.

21 Aralık 2014 Pazar

Mersin - Tarsus / Şehit Evi Müzeye Dönüştürüldü











Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 30 Ağustos 2009'da şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in  Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki evinin bir bölümü müzeye dönüştürüldü.
Müzede,26 yaşında Şehit olan Güleken'in aldığı takdirnameler, madalyalar, Türk bayrağı, şehit haberlerinin yer aldığı gazeteler, kamuflaj, fotoğraflar ve diğer kişisel eşyaları yer alıyor. Adres ;

9 Aralık 2014 Salı

Antalya /Antalya'da Kadın Müzesi Kuruluyor














Döşemealtı Halısı'nın korunması ve yaşatılması ile ilgili başarılı çalışmanın öncülerinden Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Antalya’da bir “Kadın Müzesi” kurulması için harekete geçti. Kadın Müzesi'nin vizyonunun, hem bir müze hem de sosyal bir bilgi merkezi olmak ve yaşatmak, misyonunun ise kadınları sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi açıdan tarihi süreç içinde oynadıkları rolleri yansıtıp, müze kullanıcılarına sunarak kadın farkındalığını yükseltmek ve kadın sorunlarına çözüm üretmek olarak belirtildi.

8 Aralık 2014 Pazartesi

Amasya / Gökmedrese






















Cami, medrese ve mezar odası ile kapalı bir külliye olarak inşa edilen yapı ,Amasya Beylerbeyi Emir Seyfeddin Torumtay tarafından 1266-1267’de yaptırılmıştır.Caminin yanında bulunan kümbet, mavi renkte çinilerle süslendiğinden Gökmedrese adını almıştır.Cami Anadolu Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden biridir. 

7 Aralık 2014 Pazar

İzmir / Ege Üniversitesi Engelsiz Çeviri Atölyesi













Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı çatısı altında çalışmalarına başlayan “Engelsiz Çeviri Atölyesi” Türkiye’de sesli betimleme yapan az sayıdaki oluşumlardan biridir.Engelsiz Çeviri Atölyesi çalışmalarıyla görme engelliler için sinema filmleri betimleyerek, kitapları sesli kitap haline çevirerek engelli kişilerin kullanımına sunuyor.

6 Aralık 2014 Cumartesi

Azerbaycan - Minyatür Kitap Müzesi













Dünyanın eşsiz kültür objelerinden birisi olan Minyatür Müzesi 2002 yılından beri faaliyet göstermektedir. Burada 60 ülkede yayınlanmış 4.000’den fazla kitap sergilenmektedir. En küçüğünün boyu 2x2 mm’dir. Aralarında “Kitab-i Dede Korkut”, “Kuran-ı Kerim”, “Köroğlu” gibi eserlerin ve çağdaş Azerbaycan edebiyatının onlarca temsilcisinin eserlerinin bulunduğu sergilenen kitapların tamamı 6.000’ni aşmaktadır.